Syöpätutkimukset

Medisonarissa on valmiudet diagnosoida gynekologisia syöpiä jo niiden varhaisvaiheessa, jolloin potilaalla ei ehkä ole vielä oireitakaan

Kohdunkaulan, emättimen ja ulkosynnyttimien solumuutosten ja syöpien toteamiseen käytetään, tavanomaisen tutkimuksen ohella irtosolututkimusta (Papa) ja kolposkopiaa eli mikroskooppitutkimusta, jotka ovat potilaalle helppoja ja kivuttomia tutkimuksia.


Säännöllisten irtosolu (PAPA)- näytteiden avulla voidaan todeta jo lievät, oireettomat muutokset, jotka ovat helposti hoidettavissa.


Kohdun runko-osan syöpä aiheuttaa poikkeavaa gynekologista vuotoa. Erityisesti, vaihdevuosien jälkeen esiintyvä verinen vuoto on aina syytä selvittää. Kyseinen sairaus voidaan diagnostisoida ultraäänellä kohdun limakalvon poikkeavana löydöksenä tai kohdun limakalvonäytteellä.

Munasarjasyövällä ei ole varhaisoireita. Sairauden diagnostisoinnissa auttaa tutkimuksen ohessa tehtävä ultraäänitutkimus. Mikäli ultraäänitutkimuksessa todetaan poikkeava löydös, voidaan muutosta arvioida tarkemmin verestä mitattavien kasvainmerkkiaineiden avulla.

Rintasyövän toteamiseksi suosittelemme tavanomaisen kliinisen tutkimuksen lisäksi mammografiaa tai rintojen ultraäänitutkimusta.


Medisonarissa suoritetaan myös hoidettujen potilaiden jälkitarkkailua.
Lääkäreistämme ovat gynekologiseen syöpään erikoistuneet:

Ala-Nissilä Seija LT dos.
Auranen Annika, LT dos.
Kiilholma Pentti, LKT dos.